Nieuws

80-plussers krijgen veel warmte en aandacht

In zowat alle Haspengouwse steden en gemeenten is er dezer dagen veel aandacht voor de oudste senioren. Zowel in Borgloon als Sint-Truiden zetten mensen zich in om de oudsten onder ons op te bellen of te bezoeken.

Zo is Sint-Truiden een stad met een hoog aantal senioren. Op dit moment wonen er 2135 senioren die ouder zijn dan 80. Buurtcomités en Samana’s zullen er voordeurbezoekjes brengen in hun straat of buurt om een babbeltje te slaan of een helpende hand te bieden waar mogelijk.

Borgloon

Met telefoontjes wil het Loonse stadsbestuur 80-plussers opbellen en luisteren naar hun noden en oplossingen zoeken als er hulpvragen zijn. Eerder dit jaar namen medewerkers van verschillende stadsdiensten al contact op met de senioren. Helaas vinden ze niet van iedereen een nummer terug.

Ken jij iemand die de vorige keer geen telefoontje ontvangen heeft? Heeft jouw vader, moeder, opa of oma enkel een gsm-nummer? Bezorg dan zijn/haar naam en nummer aan de infodienst (infodienst@borgloon.be of tel. 012 67 36 63) en help het stadsbestuur om zo veel mogelijk ouderen te bereiken.

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*