Alken

Beperkte versoepeling voor Alkense kinderen

In overleg met alle schooldirecties heeft de gemeente Alken beslist om beperkte versoepelingen voor de kinderen tot 13 jaar toe te passen. Deze versoepelingen gaan vanaf vandaag, vrijdag 20 november, in.

Voor de kinderen tot 13 jaar kan er georganiseerd vrijetijdsaanbod (jeugd-sport-cultuur) volgens de voorgeschreven regels terug plaatsvinden en dit zowel indoor als outdoor. De gemeentelijke sporthal en turnzaal Terkoest zal terug openen vanaf vrijdag 20 november 2020 en dit enkel voor de kinderen tot 13 jaar (geboortejaar 2008 of later). Kleedkamers, douches en tribunes zullen gesloten blijven.

Sommige maatregelen blijven van toepassing

Zo blijft het georganiseerde vrijetijdsaanbod (jeugd-sport-cultuur) verboden vanaf 13 jaar. Niet-georganiseerde (individuele) sportactiviteiten zijn enkel toegelaten indien je outdoor sport met het gezin, eventueel aangevuld met 1 toegestaan nauw contact. Enkel in deze context mag je sporten zonder afstand te houden, of met maximum 4 personen inclusief jezelf en dat altijd met afstand van 1,5 meter.

Wat blijft gesloten?

Kantines, kleedkamers en douches blijven gesloten. Ook de 3 gemeenschapscentra blijven dicht. Verder vraagt het bestuur om de basisafspraken te respecteren zoals een mondmasker dragen, het ontsmetten van je handen en het afstand houden.

“Wanneer we vaststellen dat het aantal besmettingen in onze scholen opnieuw stijgt, zal er terug een overleg plaatsvinden om verstrengde maatregelen toe te passen. We zijn blij dat iedereen onze aanbevelingen de laatste weken goed opgevolgd heeft en dat dit ook resulteert in een lagere besmettingsgraad”, besluit het gemeentebestuur.

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*