Alken

Geen aparte website om lokale handel te promoten

Door corona is de lokale handel flink in het defensief geduwd. Dat is in Alken niet anders. Zo zijn de cafetaria van de sporthal, het jeugdhuis en de cafetaria’s van de verenigingen sinds 19 oktober voor minstens 1 maand gesloten. Open Vld wil een aparte website in het leven roepen om lokale handel te stimuleren. Burgemeester Penxten blijft geloven in de huidige stimulaties via de reeds bestaande website van de gemeente en dito app.

Ingrid Jacobs (Open Vld) vraagt dat het bestuur een online platform installeert om het lokaal kopen te stimuleren. Zij wil een aparte website waar de content van de handelaren uitgebreid op kan verschijnen. Burgemeester Penxten (N-VA) reageert: “De ontwikkeling van een nieuwe website van de gemeente staat gepland voor volgend jaar waarop de nodige mogelijkheden voorzien zullen worden. Ondertussen blijft de actie ‘koop lokaal’ actief op de huidige website en de app van de gemeente”, zegt Penxten. Er komt dus geen aparte website.

16.000 euro niet verbruikt

Het bedrag van de niet-gebruikte cadeaubonnen, goed voor 16.000€, zal in de lokale economie gepompt worden. De fractieleiders van alle partijen zullen hierover de koppen bij elkaar steken. Alle gemeenteraadsleden kunnen suggesties doen. En er is ook goed nieuws voor de lokale organisaties in de non-profit. De verenigingen met een huurovereenkomst of met een recht van opstal zullen geen vergoeding aangerekend krijgen voor 2020.  Ook de concessievergoeding (€ 1.234/maand) van de sporthal dient niet betaald te worden totdat de horeca terug mag heropenen.

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*