Borgloon

Loons rusthuis Orelia Puthof krijgt “Smiley”-erkenning voor uitstekende keuken

Het woonzorgcentrum Orelia Puthof heeft van het Federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) een smiley gekregen omdat ze aan hun bewoners uitstekende maaltijden leveren die aan alle voorwaarden en kwaliteitscontroles voldoen.

De Smiley-erkenning geeft de residenten van het woonzorgcentrum en de bijhorende serviceflats de garantie dat de voedselveiligheid van de producten optimaal is. De sticker, zeg maar een kwaliteitslabel, prijkt vanaf nu aan de ingang van het woonzorgcentrum.

Jennifer Claessen, directeur bij Orelia Puthof klinkt trots: “De smiley is niet veel groter dan je hand, maar voor de medewerkers van Puthof betekent het veel meer dan een zelfklevend stukje papier. Het is het resultaat van volgehouden inspanningen. We zijn erg fier op onze koks! Sinds de opstart van Puthof worden alle maaltijden in de eigen keuken bereid: vers, lekker én voedzaam.”

Proefproject

De smiley is een zelfklever die aantoont dat Puthof een geloofwaardig autocontrolesysteem heeft en dat het gevalideerd en gecertificeerd is. Zo’n controlesysteem is een geheel van maatregelen dat ervoor zorgt dat de producten in alle stadia van de productie, verwerking en distributie, voldoen aan de wettelijke voorschriften van voedselveilheid, productkwaliteit, traceerbaarheid en meldingsplicht. Orelia startte met een proefproject bij Orelia Puthof in Borgloon en zal er alles aan doen om deze Smiley ook voor de andere woonzorgcentra van de organisatie te behalen. De smiley voor Puthof geldt alvast voor 3 jaar, tot 2024.

Comments are closed.