Borgloon

Panishof krijgt beperkte oplapbeurt

Het plat dak van het gemeenschapscentrum Panishof krijgt een herstelbeurt. Voor een grondige renovatie lopen de kosten te hoog op. “We gaan dat daar moeten herdenken”, stelt schepen Jeroen Bellings.

Op de Loonse gemeenteraad keurden de raadsleden het bestek en het lastenboek goed voor de herstelling van het plat dak van het gemeenschapscentrum Panishof. “Dat wordt vernieuwd boven de inkomhal, en verder ook de gevelbeplanking en de boordplank van het hoger gelegen plat dak, ten belope van 38.000 euro (excl. 21% BTW)”, geeft schepen Jeroen Bellings (OpenVld/Stroop) mee. De schepen voor Vrije Tijd vond dat er iéts moest gebeuren omdat het water aan de inkomhal een aanslepend probleem blijft, spijts alle oplapwerken tot nu toe.

Wim Lambrechts van oppositiepartij N-VA peilde naar de mogelijkheid om op het dak zonnepanelen te laten plaatsen. Maar dat is voor de schepen niet aan de orde. Schepen Bellings: “Het grote platte dak kan niet veel meer gewicht dragen. Na dit dringende oplapwerk, de goedkoopste oplossing, gaan we op langere termijn de ganse site moeten herdenken”, besluit Bellings. 

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*