Borgloon

Steunmaatregelen voor Loonse verenigingen

Op aangeven van het bestuur heeft de gemeenteraad van Borgloon bijkomende steunmaatregelen goedgekeurd omwille van de covid-19-crisis. Die maakt dat de Loonse jeugd-, cultuur-, senioren- en sportverenigingen geen inkomsten uit acties meer kunnen ophalen. Er is vanuit het gemeentelijk budget reeds 150% aan werkingssubsidie uitgekeerd, en vanuit het noodfonds doet het stadsbestuur daar nog eens 100% werkingstoelage bovenop, waardoor de verenigingen voor het jaar 2020 250% aan werkingstoelage ontvangen. Daarnaast wordt er ook een extra inspanning gedaan voor de jeugdverenigingen bovenop deze toelage. Voor de verenigingen is het een welgekomen ondersteuning. Enkel chiro Hoepertingen heeft een papierslag kunnen doen; niet dat dat zoveel opbrengt.

Jeugdbewegingen krijgen lekkers

De stad Borgloon en haar jeugddienst ondersteunden bovendien de dag van de jeugdbeweging. “We willen de leiding, vrijwilligers bedanken en ook het jeugdwerk promoten door alle leden en leiding te trakteren op een verrassing”, vertelt Sven Gilissen van de Loonse jeugddienst. “Gezien de coronamaatregelen hebben we geopteerd om onze jaarlijks frietjes-traktatie in de stadstuin te annuleren. We zijn ter plaatse bij elke vereniging een pakket met lekkers gaan brengen.” 

Borgloon telt 3 enthousiaste jeugdverenigingen die de jongeren wekelijks een vrijetijdsaanbod geven: Chiro Borgloon, Chiro Hoepertingen en KLJ Jesseren. 

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*