Borgloon

Topweek in Atheneum Borgloon

Atheneum Borgloon organiseerde een Rode Neuzenweek. Samen met de leerlingenraad, de leerlingen uit het 4e jaar Sociaal Technische Wetenschappen en leerlingen van het vak Zedenleer en Ontdekking werden er acties op poten gezet. 

Zo werd er door de leerlingenraad een soepverkoop georganiseerd en verkochten de leerlingen van 4STW cupcakes en chocolademelk. Je kon zelfs glittertattoos laten zetten tegen betaling of een verzoeknummer aanvragen tijdens de speeltijd voor 50 cent. 

Workshops

Daarnaast volgden de jongeren diverse workshops, bijvoorbeeld om hun weerbaarheid te versterken. Ook thema’s als cyberpesten en het aangeven van grenzen kwamen aan bod. In de derde graad was dit vooral gericht op stress- en emotieregulatie. Ademhalingsoefeningen, relaxatieoefeningen en je eigen mening durven geven.

Op de slotshow werd het verzamelde bedrag bekend gemaakt voor het project Rode Neuzen, maar liefst 900 euro. De week werd afgesloten met de band Coelwerck. De leden van deze band brachten onder andere het lied ‘Als het even tegenzit’, dat ze speciaal schreven voor Rode Neuzendag.

Comments are closed.