Heers

Pirard opnieuw burgemeester van Heers

Kristof Pirard (VLDUMONT) is de nieuwe burgemeester van Heers in Limburg. Hij heeft de eed afgelegd bij gouverneur Michel Carlier en volgt zijn partijgenoot Henri Dumont op. Tweede keer goede keer.

Na de verkiezingen was afgesproken dat Henri Dumont nog anderhalf jaar burgemeester zou blijven, om vervolgens de sjerp door te geven aan zijn partijgenoot en eerste schepen Kristof Pirard. Ook in de vorige legislatuur was Pirard trouwens al twee jaar burgemeester. Pirard was in de nieuwe legislatuur sterk aanwezig in de Heerse politiek en onderhoudt ook een vlot contact met de pers. Hij is dus een routinier geworden en kent het klappen van de zweep. Pirard ziet in de komende 4,5 jaar drie grote uitdagingen in Heers, die trouwens ook zijn vastgelegd in het meerjarenplan. “Enerzijds willen we onze sporthal volledig renoveren en er een bijgebouw aan toevoegen. Daarnaast willen we een nieuw academiegebouw met daarbij een bibliotheek, spelotheek en zelfs babytheek. Tenslotte willen we in de toekomst kijken of we een palliatief dementiehuis kunnen bouwen in Heers en zelfs ook een jeugdkamp.”

Alleen evenwaardige fusie bespreekbaar

Gevraagd naar zijn houding ten opzichte van een eventuele fusie, spreekt de nieuwe burgemeester zich uit tegen een fusie met een stad als Sint-Truiden omdat zijn landelijke gemeente dan opgeslorpt zou worden. Een fusie met een gelijkwaardige gemeente waarin Heers zijn eigenheid kan bewaren en zijn stempel mee kan drukken, kan volgens hem wel bekeken worden. Met de stad Borgloon, waar Open Vld ook de burgemeester leverde, wordt er goed samengwerkt en daar waar het kan een ambtenaar gedeeld. Of dit een voorbode is voor een fusie, is voorbarig, klinkt het in beide gemeenten.

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*