Heers

Pirard bezoekt elk gezin

Burgemeester Kristof Pirard (42) zal volgend jaar langsgaan bij alle 3.300 huizen in Heers om te horen wat er leeft. 

Volgens ‘Het Grootste Limburgonderzoek Ooit’ van de krant Het Belang van Limburg heeft Heers met Henri Dumont (71) de meest aanspreekbare burgemeester van Limburg, maar hij ging in juli met pensioen. Zijn opvolger heeft dus grote schoenen te vullen. “De bedoeling is dat ik elk huisgezin in onze gemeente een bezoekje ga brengen”, vertelt Pirard. “Meestal komen partijen alleen maar bij de verkiezingen aan huis, dat cliché wil ik echt doorbreken. Daarom ga ik nu ook in het midden van de legislatuur langs. Wij willen de inwoners betrekken bij het bestuur. Soms hebben ze iets op hun lever, maar durven ze dat niet zeggen. Wij willen luisteren naar hun bemerkingen en verzuchtingen, de mensen van Heers moeten weten dat we bereikbaar zijn en hen willen helpen als het kan. Een ‘ja’ kunnen ze krijgen. En als het niet mogelijk is, willen we ook uitleggen waarom. Ze zullen in elk geval steeds een eerlijk antwoord krijgen, zowel negatief als positief.”

De burgemeester zal ook telkens een mandataris en/of een schepen meenemen. “Zo kunnen zij ook hun betrokkenheid tonen. Als de mensen niet thuis zijn of niet opendoen, krijgen ze een kaartje in de brievenbus met contactgegevens erop. Dan kunnen ze ons altijd bellen.”

Pirard gaat volgend voorjaar van start met zijn ronde van Heers. “We komen wel niet binnen, anders zou de ronde nog veel langer duren”, lacht Pirard. “Ik hoop, door een open communicatie te voeren en een open geest te hebben, te laten zien dat ik het beste wil voor iedere inwoner van Heers.”

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*