Kortessem

Eindelijk meer zicht en ruimte op gevaarlijk kruispunt

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal binnen enkele maanden het gebouw op de hoek van de Hasseltsesteenweg (N20) en de Dorpsstraat (N76) in Kortessem afbreken. Het Vlaams Gewest kocht het voormalige café onlangs aan om meer openbare ruimte te creëren en de veiligheid te verhogen voor de weggebruikers.

Het pand op de hoek van de Hasseltsesteenweg (N20) en de Dorpsstraat (N76) in Kortessem wordt begin volgend jaar afgebroken. Daarvoor start binnenkort het openbaar onderzoek voor de sloopvergunning. Het Vlaams Gewest kocht het voormalige café onlangs aan om het kruispunt veiliger te maken, nadat op 6 juli 2019 vijf jongeren omkwamen bij een ongeval. Vooraleer het leegstaande gebouw onder de sloophamer gaat, loopt er een openbaar onderzoek van de sloopvergunning. Ook een ontwerpstudie van het AWV voor de Hasseltsesteenweg is aan de gang. Daarin wordt onderzocht hoe er op termijn veilige fietspaden aangelegd kunnen worden tussen het kruispunt met de N76 en de zijstraten Winkelstraat en Printhagendreef. Ook de optimalisatie van het kruispunt ligt op tafel.

Wat er concreet zal veranderen, blijft dus afwachten. “Maar de afbraak van het hoekpand zorgt alvast voor wat extra ruimte op het openbaar domein”, klinkt het bij het AWV. “De plek kan op termijn gebruikt worden om de veiligheid voor alle weggebruikers te verhogen.”

De afbraak van het hoekpand zorgt alvast voor wat extra ruimte op het openbaar domein. Die kan op termijn gebruikt worden om de veiligheid voor alle weggebruikers te verhogen.

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*