Kortessem

Kortessemnaar krijgt jaar met uitstel voor drugs dealen

Een 43-jarige man uit Kortessem kreeg maandag een celstraf van een jaar en een geldboete van 8.000 euro, beide met uitstel onder voorwaarden, voor de handel en het bezit van cannabis, speed, xtc en kamagrapillen. Zijn vriendin kreeg een celstraf van vier maanden en dezelfde geldboete, ook beide met uitstel onder voorwaarden.

Nadat de politie tijdens een ander drugsonderzoek op sms-berichten tussen de veertiger en een dealer uit Sint-Truiden was gebotst, vielen ze op 26 juni vorig jaar zijn woning in Guigoven binnen. Ze troffen er de man aan met 1.052 euro op zak. Verder vonden de agenten ook 80 gram speed, 220 gram cannabis, xtc- en kamagrapillen. In zijn Audi A4 lagen verschillende gps-toestellen en zakjes cannabis. Er circuleerde al geruime tijd informatie over de mogelijke aanmaak van speed in het huis van de man. Hij zou meermaals per week naar Nederland pendelen om drugs aan te kopen. Aan de woning installeerde hij drie camera’s om de omgeving in het oog te kunnen houden. Tijdens de inval was ook zijn vriendin aanwezig. Zij verklaarde dat ze af en toe speed toegestopt kreeg. Zelf ontkent de man dat hij dealde. Volgens hem was de geldsom afkomstig van de verkoop van een motor en kocht hij de grotere hoeveelheden drugs aan voor eigen gebruik.

Geen ‘big business’

De man gaf wel toe dat hij soms gratis cannabis weggaf aan vrienden. “We kunnen niet bewijzen dat hij een grote dealer is, maar het staat wel vast dat hij enkele mensen voorzag van drugs. Dat maakt dat de handel bewezen is”, zo sprak de aanklager. De man moest bovendien ook verschijnen voor het kweken van cannabis in 2016 en 2017.

Voor de twee feiten samen kreeg hij maandag een celstraf van een jaar en een geldboete van 8.000 euro, beide met uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij zich laten begeleiden voor zijn drugsproblematiek. Ook zijn vriend, die al elf keer correctioneel veroordeeld werd, eveneens een uitgestelde celstraf van vier maanden en een geldboete van 8.000 euro.

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*