Sint-Truiden

Groene Pluim voor Asster in Sint-Truiden

Het psychiatrisch ziekenhuis Asster heeft van de plaatselijke afdeling van de partij Groen een Groene Pluim gekregen voor zijn zorg voor mensen en voor het groenbeheer in 2021.

Bezoekers van Asster kennen ze allicht: de bloemenweiden van het psychiatrisch ziekenhuis.

Al wie er werkt, verblijft of gewoon voorbij wandelt is vaak vol bewondering. Tot in de late herfst kan je op de campus aan de Halmaalweg en in Melveren uitgestrekte bloemenweiden bewonderen in plaats van kort gemaaide grasvelden.

Goed gezind

“Van het zicht alleen al van die bloemenzee word je goedgezind,” aldus Peter van Dam, gemeenteraadslid van Groen. “Natuurlijk verdient de hele ploeg van Asster die Groene Pluim dubbel en dik, ook voor hun aanhoudende zorg voor de patiënten in deze moeilijke tijden. Sommige grasvelden werden tot eind oktober niet gemaaid, met een prachtig biodivers resultaat, andere werden ingezaaid als bloemenweide. Het geheel werd begin november goed kort gehouden door schapen.”

Johan Boyen, diensthoofd van de Technische Dienst, en Bert Plessers, algemeen directeur van Asster, namen de onderscheiding namens de volledige ploeg van Asster in ontvangst.

Johan Boyen: “Ook de mensen die hier verblijven en alle zorgmedewerkers klinken bijzonder enthousiast over de nieuwe bloemrijke aanpak: we gaan in 2022 zeker verder op de ingeslagen weg.”

Comments are closed.