Wellen

De Sint was in De Eik: “Brave kinderen!”

  • door Koen Detré –

Op 6 december kregen alle “(b)engeltjes” van Basisschool de Eik een digitaal bezoek van de Sint en Piet. Het bezoek kon niet live doorgaan, omdat we nog steeds geplaagd zijn met het coronavirus. Maar de leerkrachten zochten en vonden een zeer leuk alternatief.

Alle klassen kwamen om de beurt in de grote turnzaal kijken naar het grote scherm. Daar werd een videogesprek gestart met de Sint en zijn Piet in zijn groot bureau.  In deze coronatijden wordt zelfs de Sint een echte computerspecialist!

Piet lag te slapen

De Sint sprak alle kinderen aan en las hun brief voor uit het grote boek. De spiekpietjes waren de weken ervoor al eens komen kijken of alle kindjes braaf waren. De cadeautjes en het snoepgoed stond allemaal mooi uitgestald in de turnzaal. De Sint en Pieten hadden de nacht ervoor hun werk goed gedaan. Er was alleen één probleem, de piet die was toch zo moe van al dat werk ’s nachts en lag te slapen telkens de Sint werd opgebeld door één van de klassen. Sinterklaas riep telkens de hulp in van de kinderen om de Piet te wekken. Alle kindjes slaagden erin om de piet wakker te krijgen.

Zingen uiteraard!

Ook de nodige gezangen ter ere van de goed-heilig-man mocht niet ontbreken. Uit volle borst werden er Sinterklaasliedjes gezongen samen met Sint en Piet. Na het zingen, gingen de kindjes blij met hun cadeaus en snoep terug naar de klas. “Op deze digitale manier hebben we toch de Sint naar de leerlingen kunnen brengen”, klonk het tevreden achteraf. De Sint vertrok terug richting Spanje en hoopt dat hij volgend jaar terug een “echt” bezoek aan de Eik kon brengen.

Comments are closed.