Wellen

Niels Jorissen uit Wellen wil met veel mensen wandelen en lopen voor Kom op Tegen Kanker

Niels Jorissen (17) organiseert op 3 april een Future Run ten voordele van Kom op Tegen Kanker (KOTK). Om de benefietloop te laten slagen en zoveel mogelijk voor KOTK binnen te halen wil Niels tot het uiterste gaan. “Iedereen kent of heeft zelf wel iemand in de familie die met kanker te maken heeft”, zegt hij.

“Kom Op Tegen Kanker is mijn goed doel geworden om te steunen”, vertelt Niels. De jonge Wellenaar zit in het zesde middelbaar studierichting Sport in Mariaburcht Stevoort. “Ik hou van fitness en BMX’en. Voor mijn eindwerk organiseer ik een benefietloop voor het goede doel. Om de actie te laten slagen en zoveel mogelijk voor KOTK binnen te halen hoop ik zoveel als mogelijk mensen mee te krijgen.” Niels wandelt veel winkels af, op zoek naar handelaren die willen sponsoren. Overal waar hij komt verspreidt hij het nieuws van zijn initiatief. “Iedereen kent of heeft zelf wel iemand in de familie die met kanker te maken heeft. Ik ga dus een dag organiseren om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen voor het goede doel.”

Wandelen en lopen

De Future Run van Niels gaat door op zondag 3 april. “Ik doe een benefiet Run van respectievelijk 5 en 10 kilometer. Daarnaast is er ook een begeleide wandeling van 5 kilometer en ik voorzie eveneens een Kidsrun.” Niels kan daarvoor rekenen op de steun van vrijwilligers. Die zorgen ook voor een heuse frituur.

“Bij vertrek en aankomst op het domein Maupertuus wordt het gezellig. Je kan er iets drinken, babbelen en genieten van muziek. Alle winst gaat naar KOTK. Ik wil nu al de vrijwilligers reeds bedanken om dit alles mee mogelijk te maken”, besluit Niels.

Future Run, 3 april 2022 – Maupertuus, Bampstraat 13 te Wellen
Tickets zijn in voorverkoop of de dag zelf ter plaatse. Alle info vind je op facebook Future Run.
Voor wie wil kan je de dag zelf ook nog inschrijven vanaf 10u15 op het domein.

Run 5km start: 12 uur
Run 10km start: 13 uur
Kids Run start: 14 uur

Comments are closed.