Wellen

Pluim van de week voor ‘Froep’ in Wellen

De leerlingen van de drie Wellense basisscholen worden gestimuleerd om gezond te eten. Daarom krijgen ze dagdagelijks gratis verse soep. Froep, een contaminatie van fruit en soep (groenten), zorgt voor een extra portie gezond op school. Het initiatief loopt in smamenwerking met sociale tewerkstellingsorganisaties. Deze win-win verdient van onze redactie ‘de pluim van de week’.

In het naburige Borgloon worden er erg veel groenten verwerkt bij BelOrta. De resten van de groenten zijn eigenlijk ‘zonde’ om weg te gooien. Integendeel, je kan er heerlijke soep van maken. Het keukenpersoneel speelt daarom handig in op de onvoorspelbare toelevering van groenten. De verwerking tot soep gebeurt op het laatste moment. 

Foto copyright Evi Wijnants

Bovendien zorgt Froep voor sociale tewerkstelling. Medewerkers in een sociaal tewerkstellingsstatuut (LDE en Maatwerk) van HOSTvzw en IN-Z staan in voor het maken van de soep en de bedeling ervan, en dat gedurende twee middagen in de week. Froep is er voor alle kinderen op school, zonder onderscheid. Dus niet alleen voor diegenen wiens ouders een bijdrage willen of kunnen betalen voor warme soep en fruit tijdens de middag. Froep krijgt daarom van onze redactie ‘de pluim van de week’.

Foto copyright Evi Wijnants

Comments are closed.