Ontspanning, Sint-Truiden

Nieuwe Gault&Millau-gids is er één mét een stijger uit Sint-Truiden

De nieuwe restaurantgids is het resultaat van een jaar lang veel restaurants bezoeken en beoordelen. De restaurantbezoeken voor deze nieuwe gids waren al in november 2019 gestart.  De anonieme inspecteurs van de gids hebben afgelopen jaar in België meer dan 1.270 restaurants bezocht en beoordeeld. 

De titel van Chef van het Jaar 2021 is voor Christophe Pauly van Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot, in de provincie Luik. “Pauly werkt met de beste ingrediënten, vaak uit het eigen Waalse terroir en kiest als NorthSeaChef ook voor het fijnste lekkers wat onze vissers aan wal brengen”, zegt de redactie van Gault&Millau. “Finesse en perfect evenwicht van de gerechten zijn twee terugkerende kenmerken van zijn stijl”, voegt CEO Marc Declerck eraan toe.

Vaste waarden Bon-Bon uit Sint-Pieters-Woluwe en Hof van Cleve (van Peter Goossens) uit Kruisem behouden ook dit jaar hun topscore van 19,5 op 20. Daarnaast is er een flinke stijger, en dan nog wel uit Sint-Truiden. De Stadt van Luijck en ook La Botte (Genk) krijgen een 16/20.

“Achter elk culinair verhaal gaan een hoop gedreven mensen schuil. Ook De Stadt Van Luijck zou dit succes niet kennen zonder deze drijvende krachten”, vertelt chef Patjim Bajrami.

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*