Cultuur

Genieten van cultuur onder de Truiense abdijtoren

Nog tot en met 15 augustus trekt cultuurcentrum De Bogaard naar buiten en brengt mooie voorstellingen onder de abdijtoren en op het kerkveld erachter.

Op de affiche veel muziek met Astrid Stockman, Meskerem Mees en Naima Joris. Verder ook theater met Warre Borgmans, poëzie met Delphine Lecompte en comedy met Amelie Albrecht en Raf Coppens. Op zondagnamiddag zijn er familievoorstellingen voor de kleinsten vanaf 6 jaar.

Tuinfeest

Een podium en 200 coronaveilige zitplaatsen vormen het decor voor een intiem cultureel tuinfeest in het hart van de stad. Het kerkveld van de Abdijsite wordt tijdelijk omgevormd tot een prachtige openluchtschouwburg voor cultuurcentrum de Bogaard. Het is een unieke historische locatie om te genieten van toptalent van Belgische bodem. Op dinsdag 10 augustus beten Warre Borgmans en Katelijne Verbeke de spits af met een inspirerende theatervoorstelling.

Gevarieerd aanbod

Op de affiche staat veel muziek met Astrid Stockman, Meskerem Mees en Naima Joris. Verder ook poëzie met Delphine Lecompte en comedy met Amelie Albrecht en Raf Coppens, die last minute Bas Birker zal vervangen. Op zondagnamiddag zijn er familievoorstellingen voor de kleinsten vanaf 6 jaar.

“Het is vooral uitkijken naar Naima Joris. Zij werd na verschillende samenwerkingen als backing vocalist bij o.a. Isbells en Raymond van het Groenewoud als gastzangeres gevraagd bij haar vader en jazzmuzikant Chris Joris om haar stem verder te ontdekken als leadzangeres. Het grote publiek kent haar sinds deze zomer als de dame achter de piano bij het één-programma Vive Le Vélo. Natuurlijk zijn ook de andere voorstellingen zeker de moeite. Dat bewijst onze ticketverkoop; die loopt als een trein,” zegt schepen van Cultuur Jurgen Reniers.


Opnieuw schouwburgvoorstellingen vanaf september

Na de zomeravonden, verwelkomt het team van de Bogaard weer publiek in de zalen met een schitterend nieuw programma vanaf september. Schepen van Cultuur Jurgen Reniers: “Denk aan Bruno Vanden Broecke, circus Ronaldo, Tom Helsen, Admiral Freebee, Adriaan Van Den hoof, Kamal Khamarch en vele anderen… Er is voor ieder wat wils. Je kan het programma vanaf nu terugvinden op de website van de Bogaard. Ook in het huis-aan-huis magazine dat de komende dagen bij elke Truienaar in de bus valt, stelt de ploeg van het cultuurcentrum trots het nieuwe programma voor. Zij staan te popelen om weer publiek in de schouwburg te kunnen ontvangen,” besluit de schepen.

Comments are closed.