Alken

Alkense turnkring schittert op Provinciaal Kampioenschap

Turnkring Alken heeft knappe prestaties neergezet op het Provinciaal Kampioenschap niveau C en I. Voor eigen publiek nam elke formatie een medaille mee naar huis. “Een mooie start na twee moeilijke jaren door corona”, vertelt voorzitster Véronique Punie.

Turnkring Alken blikt terug op een geslaagd Provinciaal Kampioenschap Acrogym niveau C en I niveau. Afgelopen weekend zakten 525 gymnasten uit de verschillende provincies naar ‘Sporthal De Alk’ af om na 2 coronajaren terug een wedstrijd te turnen. Gymnasten van het C en I-niveau mochten strijden voor een provinciale titel. Aangemoedigd door eigen publiek schitterden alle gymnasten van Turnkring Alken. “Iedere formatie nam een medaille mee naar huis”, vertelt voorzitster Punie. Ook in de toekomst zal hét doel van Turnkring Alken blijven om een uitgebreid basisprogramma aan te bieden en tegelijkertijd te investeren in gymnasten die  op wedstrijdniveau willen turnen.”

Mooie resultaten

De resultaten voor Alken mogen er best wezen. Een overzicht.

In het I1-niveau 10-15 JAAR DUO was er goud voor het duo GOVARTS Charlotte – DE BOCK Orphée en zilver voor VANSPAUWEN Ina – WALLAERT Alexis van Turnkring Alken.

In het I1-niveau 10-15 JAAR GROEP  behaalde het trio DUBOIS Axelle – VANBRABANT Lore- JEURIS Lotte zilver. Het goud was voor een formatie van Turnclub Desem-Harop Genk, WEETJENS Lise – BEVERS Renee -ANDERLINDEN Marie-Julie.

In het C-niveau 10-16 JAAR DUO was er goud voor D’IGNAZIO Lorena- LAMMENS Maia van Turnclub Desem-Harop Genk, zilver voor HOLVOET Heleen – TKACHEVA Polina van Sta Paraat Hasselt en brons voor TOSSENS Tibe- PONCELET Tess van Turnkring Alken.

Nog in het C-niveau 10-18 JAAR GROEP behaalden STIERS Emma – WOUTERS Lore – NICKMANS Finne van Turnkring Alken zilver en het goud was voor BOOSTEN Martha- WAELBERS Lara – WELTJENS Danouk van K.K.B.T. BREE.

Tenslotte in het C-niveau 10-19+ JAAR GROEP was er een gouden medaille voor Turkring Alken met het trio HENDRICKX Flore – HERMANS Nina – DUBOIS Lize

Comments are closed.