Borgloon

75 jaar Chiro Loon en iedereen brengt taart mee!

Op 30 april viert Chiro Loon haar 75-jarig bestaan met tal van activiteiten. De leiding roept alle (oud-)leden, oud-leiding en sympathisanten op om mee te komen vieren. De groep is nog volop op zoek naar archiefbeelden en voorwerpen uit de beginjaren. “En breng dan, net zoals met de bezoekdag op kamp, een taart mee”, klinkt het vrolijk.

Op zaterdag 30 april 2022 is het vanaf 14 uur verzamelen geblazen aan de Chirolokalen op de weide aan de Walstraat te Borgloon. Iedereen is er welkom om het 75-jarig bestaan van Chiro Loon mee te komen vieren. “We denken dan vooral aan (oud-)leden, (oud-)leiding, vrijwilligers, kookouders,….kortom iedereen die er ooit bij was”, vertelt Marjolein Soeffers van de werkgroep die alles momenteel voorbereid. “We starten met een massaspel in de namiddag. En we vragen dat iedereen een taart mee brengt. Dat verwijst naar de traditie van onze Chiro. Op het jaarlijkse kamp voorzien we een bezoekdag, en het is de traditie dat bezoekers dan een taart meebrengen. We roepen op om dat nu ook te doen.”

Taart

Rond 16 uur zullen alle taarten worden aangesneden. “Je krijgt er een tas koffie bij zodat het gezellig bijpraten wordt met al die oud gedienden. Rond 18 uur is er dan avondeten, gevolgd door een zangstonde.” Oud-chiroleiding zal de liedjes van doorheen de jaren vocaal ondersteunen. Het geheel wordt later op de avond afgerond met een gezellig kampvuur. De ganse dag door zullen de bezoekers ook kunnen genieten van vele archiefbeelden die de groep bijeen sprokkelde doorheen die 75 jaren. “Vooral beelden van de beginjaren zijn welkom. Of mocht iemand nog attributen hebben met een sentimentele waarde…ook dat is meer dan welkom. We willen maar één ding: dat iedereen die ooit bij Chiro Loon betrokken was een gezellige dag komt beleven en vele mooie herinneringen kan ophalen”, besluit Marjolein.

75 jaar CHIRO LOON – zaterdag 30 april 2022 *** Vanaf 14 uur doorlopend op de chiroweide, Walstraat 2, Borgloon

info@chiroloon.be

Comments are closed.