Borgloon

Nieuw skatepark geopend in Borgloon

Ze verlangden er al een tijdje naar, de jongeren van Borgloon, en nu hebben ze echt hun eigen skatepark. Ook beginnelingen zullen er terecht kunnen. En de oude skateplaats krijgt een nieuwe dynamiek met een trainingsparkje en een terrein voor volleybal en pingpong. 

Liefhebbers van skaten, BMX, steppen en inline skaten kunnen zich voortaan naar hartenlust uitleven op het nieuwe skatepark. Schepen van Sport, Mim Mommen (Vooruit) legt uit: “Als bestuur hebben we ervoor gekozen dit nieuwe park te realiseren op de sportsite van Tivoli, langs de voetbalvelden vlakbij de Sittardstraat. We hebben samen met de jeugd geopteerd voor een semi-ondergrondse skatebowl en een skatepark van ongeveer 300 m². Zo proberen we in te spelen op de noden en behoeften van onze Loonse jeugd.”

Het oude skateplein aan de sporthal was dringend aan vervanging toe. Ook daar zal er kunnen gesport worden. “Dat versleten skateplein hebben we vervangen door een calisthenics park, een goede methode om op een heel veelzijdige manier fit te worden. Je traint je kracht en de coördinatie van je lichaam gaat er flink op vooruit. Je hebt meer controle over je bewegingen en kunt je kracht functioneel inzetten. Daarnaast word je er ook nog eens leniger en flexibeler van.

Ook een pingpongtafel en een volleybalterrein op kunstgras zijn er nu.

Sneller dankzij beton

Het skatepark is helemaal in beton opgetrokken. Schepen Mommen: “Deze ondergrond laat toe dat skaters sneller en beter hun oefeningen kunnen uitvoeren, en mooie snelheden halen. We hebben ook aan de beginnelingen gedacht. Er is ruimte voor hen, en voor de gevorderden in het skaten. Er kunnen tevens andere sporten beoefenend worden. We danken onze jeugd voor hun positieve inbreng, hun constructieve medewerking en hun geduld. Verder wensen we als lokaal bestuur onze jeugd veel skate- en sportgenot op deze nieuwe realisatie”, besluit de schepen. 

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*