Heers

“Doneren geeft me een goed gevoel!” – Stapels nieuwe kleren voor minder bedeelden in winkeltje OCMW

Het winkeltje van het OCMW te Heers heeft massa’s nieuwe kleren gekregen van een lokale kledingzaak. De schenker heet Ineke Vanderspikken. “Kleren die ik niet verkocht krijg schenk ik aan een goed doel. Doneren geeft me een goed gevoel”, vertelt ze.

Meer dan 500 nieuwe jurkjes, bloesjes en broeken liggen te wachten in het winkeltje van het OCMW te Heers. “Gekregen van kledingzaak Beautisse”, glundert het personeel. “Wij gaan nu contact opnemen met de door ons gekende hulpbehoeftigen om eens langs te komen.”

De eigenaar van kledingzaak Beautisse heet Ineke Vanderspikken en is niet aan haar proefstuk toe. Vorige zomer voelde ze erg geëmotioneerd bij het zien van de miserie tijdens de overstromingen in Wallonië. Ze schonk toen voor 15.000 euro nieuwe kleren weg.

Gesloten wegens donatie

Donderdagnamiddag sloot Ineke haar kledingzaak Beautisse op de Steenweg 116 te Heers, voor enkele uren. “We hebben toen een stapel nieuwe kleren en schoenen naar het administratief centrum gebracht. Het ging in totaal om 520 stuks, dameskleding en schoenen, jurkjes, T-shirts, bloesjes en broeken, alles netjes verpakt in dozen. De winkelwaarde bedraagt ruim 18.000 euro. Het gaat om nieuwe kleren die niet verkocht zijn geraakt. Ik geef ze graag weg aan mensen die minder geluk hebben in het leven.” Ineke denkt eraan om in de toekomst ook andere sociale organisaties te bedienen zoals Vincentius Limburg.

Geluk moet je delen

Als we het over armoede hebben weet Ineke heel goed waarover het precies gaat. Ineke: “In het verleden hadden mijn gezin en ik het ook heel moeilijk. Toen mijn zoontje 3 jaar was, waren er momenten dat ik hem nog geen lolly kon kopen. Altijd maar rekenen. Met mijn winkellijstje en rekenmachine in de hand naar de winkel. Kijken wat het het dringendste was en de rest moest ik laten liggen. Omdat ik weet hoe verschrikkelijk dit is wil ik graag andere mensen helpen. Ik probeer altijd mijn hart op de juiste plaats te hebben en andere te helpen waar ik kan. Dat is voor mij in het leven zeer belangrijk. Alleen zelf beter worden is niet aan mij besteed. Geluk moet je delen. Het geeft me een goed gevoel wanneer ik mensen die het nodig hebben kan verder helpen. Ik hoop dat ik ook hiermee anderen kan inspireren die iets kunnen betekenen voor goede doelen.”

Ineke Vanderspikken: “Geluk moet je delen.”

Comments are closed.