Borgloon, Nieuws

Loonse kinderen ongedeerd na busongeval

Een bus met 70 kinderen tussen 6 en 12 jaar oud uit Borgloon raakte woensdagmiddag betrokken in een kettingbotsing. De kinderen zijn allemaal ongedeerd. Het ongeval gebeurde rond 16.45 uur op de snelweg A58 ter hoogte van het Nederlandse Oirschot. De bus vervoerde zeventig kinderen tussen 6 en 12 jaar, en was op weg naar Borgloon. “Kinderen en begeleiders van de speelpleinwerking waren vandaag op uitstap naar de Efteling. Op de terugweg slipte een auto tegen de bus waardoor de voorruit helemaal versplinterde. Alle inzittenden bleven ongedeerd”, vertelt Eric Awouters, burgemeester van Borgloon (Open VLD-STROOP).

De kinderen zijn na het ongeval uit de reisbus begeleid en krijgen opvang langs de weg. “Het is wachten op een vervangbus en dan wordt de reis verdergezet. Iedereen is vanavond weer thuis”, laat de burgemeester nog weten.

In totaal raakten vijf voertuigen betrokken bij de kettingbotsing, waarvan de bus het laatste voertuig was, meldt Politie Oost-Brabant. De bestuurder van een personenwagen zat meer dan een half uur gekneld en is door de brandweer bevrijd. Zijn toestand is niet bekend. Lichte verwondingen van inzittenden van andere auto’s, werden ter plaatse behandeld. (Bron: Belga)

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*